Месен специалитет "Али Назик"

Месен специалитет "Али Назик" Лакомник
Месен специалитет "Али Назик"
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 средни патладжани или печен патладжан в буркан

1 ч.л. червен пипер

1 голяма зелена чушка

150 г агнешко или телешко, овкусено с черен пипер

1/2 ч.ч. кисело мляко

сол на вкус

3 скилидки чесън, смачкан

За сервиране:

1 с.л. масло

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. Направете дупки в патладжаните с вилица, за да се изпекат добре. Поставете патладжаните и чушките и печете около 20 минути или докато покафенеят. Обръщайте ги от време навреме. Обелете и почистете изпечените зеленчуци. Сложете ги в гювече и върнете в топлата фурна, която обаче е изключена. Ако сте използвали един буркан с печен патладжан, ви трябва само печена чушка.

Запържете смляното месо за 3-4 минути. В чинията от фурната изсипете киселото мляко върху зеленчуците, отгоре сложете месото в по-малък кръг. Разтопете маслото и в него леко запържете за минута лютия и червен пипер. Залейте ястието със сместа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц