Месен специалитет "Али Назик"



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 градуса. Направете дупки в патладжаните с вилица, за да се изпекат добре. Поставете патладжаните и чушките и печете около 20 минути или докато покафенеят. Обръщайте ги от време навреме. Обелете и почистете изпечените зеленчуци. Сложете ги в гювече и върнете в топлата фурна, която обаче е изключена. Ако сте използвали един буркан с печен патладжан, ви трябва само печена чушка.
Запържете смляното месо за 3-4 минути. В чинията от фурната изсипете киселото мляко върху зеленчуците, отгоре сложете месото в по-малък кръг. Разтопете маслото и в него леко запържете за минута лютия и червен пипер. Залейте ястието със сместа.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп